Extra informatie
Druivensoort | Grenache Noir |
---|---|
Jaar | 2018 |
Kleur | Rood |
Land | Frankrijk |
Wijnregio | Rhône |
Wijnhuis | M. Chapoutier |
€20,95
De wijn heeft impressie van zwart maar ook gestoofd fruit en cacao. De smaak is zondoorstoofd, met fijne tannines en blijft mooi hangen door het weelderige zoet. M. Chapoutier Banyuls wordt gemaakt door één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers: Michel Chapoutier. Hij is de pionier van de biodynamie in de wijnbouw. In de vakpers wordt hij een levende legende genoemd. Bij de productie van Banyuls worden druiven gebruikt van oude stokken. Michel Chapoutier geeft de voorkeur aan het gebruik van 90% Grenache-druiven, de overige 10% bestaat uit diverse andere variëteiten.
De wijngaarden liggen op hellingen met een bodem van leisteen en op aangelegde terrassen op de uitlopers van de Catalaanse Pyreneeën. Men is erop uit de druiven zeer rijp te oogsten. Dit gebeurt handmatig. Bij binnenkomst worden de trossen ontsteelt en gekneusd. De vinificatie duurt lang en er wordt een methode gehanteerd van toevoeging van wijnalcohol om de extractie van aroma’s en tannines te bevorderen. Hierna volgt rijping van de wijn in grote vaten gedurende 16 à 20 maanden. Jong heeft de wijn een granaatrode kleur, met leeftijd evolueert hij naar mahonie.
Uitverkocht
Druivensoort | Grenache Noir |
---|---|
Jaar | 2018 |
Kleur | Rood |
Land | Frankrijk |
Wijnregio | Rhône |
Wijnhuis | M. Chapoutier |